Υλικά (για 2-3 άτομα):
-
2 φιλέτα ψαριού ή 1 μεγάλο ψάρι (π.χ. τσιπούρα) καθαρισμένο
-
3-4 ώριμες ντομάτες (ή 1 κονσέρβα ντοματάκι)
-
2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
1/2 ποτήρι λευκό κρασί (προαιρετικά)
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1 κ.γ. ζάχαρη (αν οι ντομάτες είναι όξινες)
-
Αλάτι, πιπέρι
-
Ρίγανη ή δάφνη (προαιρετικά)
-
1 πατάτα σε λεπτές φέτες (προαιρετικά για πιο «γεμάτο» φαγητό)
Εκτέλεση:
-
Προετοίμασε τον φούρνο στους 180°C.
-
Σόταρε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο για 5 λεπτά, να μαλακώσουν.
-
Πρόσθεσε τις ντομάτες τριμμένες, τη ζάχαρη, το αλάτι, πιπέρι, και το κρασί (αν χρησιμοποιείς). Άσε τη σάλτσα να σιγοβράσει 10 λεπτά.
-
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, βάλε το ψάρι και (προαιρετικά) τις φέτες πατάτας.
-
Ρίξε από πάνω τη σάλτσα και πασπάλισε με μαϊντανό και ρίγανη ή δάφνη.
-
Ψήσε για 30-40 λεπτά (ανάλογα το πάχος του ψαριού), μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να είναι μαγειρεμένο το ψάρι.
