Υλικά για τη σαλάτα
- 1 μαρούλι (ή ανάμεικτα πράσινα φύλλα)
- 1 φλιτζάνι ρόκα
- 1 αγγούρι (κομμένο σε φέτες)
- 1 καρότο (τριμμένο)
- 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε λωρίδες)
- 10 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
- 1/2 φλιτζάνι καρύδια ή ηλιόσποροι (προαιρετικά)
- 1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα ή κατσικίσιο τυρί (σε κύβους)
Υλικά για το ντρέσινγκ
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού (ή βαλσάμικο ξίδι)
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.γ. μουστάρδα (ιδανικά Dijon)
- Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
Εκτέλεση
- Ετοιμάστε τη σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε όλα τα υλικά της σαλάτας και ανακατέψτε απαλά.
- Φτιάξτε το ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ ή βάζο, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μέλι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Σερβίρισμα: Ραντίστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ λίγο πριν σερβίρετε και ανακατέψτε απαλά.
Tip: Αν θέλετε πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε ψητό κοτόπουλο ή γαρίδες στη σαλάτα.
