Υλικά
-
1 κιλό χοιρινό (σπάλα ή μπούτι) σε κομμάτια
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
-
10 αποξηραμένα δαμάσκηνα (χωρίς κουκούτσι)
-
1/2 φλ. ζωμό ή νερό
-
1 κ.σ. μέλι
-
1 κ.γ. δεντρολίβανο
-
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
-
Σοτάρεις το χοιρινό σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.
-
Προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύεις 2-3 λεπτά.
-
Σβήνεις με το κρασί και αφήνεις να εξατμιστεί λίγο.
-
Προσθέτεις τα δαμάσκηνα, το μέλι, το δεντρολίβανο και τον ζωμό.
-
Σιγομαγειρεύεις σκεπασμένο για περίπου 1 ώρα (ή μέχρι να μαλακώσει καλά).
-
Σερβίρεις με πουρέ ή ρύζι — απίθανο!
