Υλικά:
-
1 πακέτο μπισκότα τύπου Digestive ή πτι-μπερ
-
1 κουτί (400 ml) ζαχαρούχο γάλα
-
1 συσκευασία (250 ml) κρέμα γάλακτος πλήρης (35% λιπαρά)
-
Χυμό από 1 λεμόνι
-
1 βανίλια ή λίγο ξύσμα λεμονιού
-
200 γρ. φράουλες (ή άλλο φρούτο: μάνγκο, ροδάκινο, βύσσινο)
-
Προαιρετικά: λίγη μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση:
-
Χτύπησε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί (να στέκεται).
-
Σε μπολ, ανάμειξε το ζαχαρούχο γάλα με το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Θα πήξει ελαφρώς.
-
Ενσωμάτωσε απαλά τη σαντιγί στο μείγμα του ζαχαρούχου.
-
Στρώσε ένα πυρέξ με μια στρώση μπισκότα.
-
Ρίξε από πάνω τη μισή κρέμα και μισά κομμένα φρούτα.
-
Επανέλαβε με άλλη στρώση μπισκότων, κρέμα και φρούτα.
-
Αν θέλεις, πρόσθεσε μερικές κουταλιές μαρμελάδα από πάνω για extra γεύση.
-
Κάλυψε με μεμβράνη και βάλε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες.
Σερβίρισμα:
Άφησέ το εκτός κατάψυξης για 10 λεπτά πριν κόψεις. Είναι σαν παγωμένο τσιζκέικ χωρίς ζελατίνες και ψήσιμο!
